Festival muzica Folk FOLKIN Budeasa Arges
1-3 iulie 2022
Budeasa - ARGES

Despre festival

Concept

FOLK IN este despre oameni frumosi si liberi.  Noi aducem atmosfera de la mare langa Pitesti, pe plaja lacului Budeasa. Va fi un maraton de zece ore de folk, in intampinarea caruia venim cu delicatese romanesti sfaraite la gratar sau asezonate la ceaun si dam guler de spuma berii. Ne distram ca-n studentie, stam la cort, ne scaldam in lac, iar fetele cu flori de vara in par isi rasfata trupurile in soare.

Bine ai venit la FOLK IN!

Locatie

Comuna Budeasa este situata in partea de nord-vest a judetului Arges, la 12 km de municipiul Pitesti, la confluenta raului Arges cu raul Valsan, pe malul lacului de acumulare Budeasa-Bascov.

Public tinta

♦ fara limita de varsta;

♦ iubitori de muzica folk;

♦ iubitori de natura;

♦ iubitori de animale;

Kid & Pet Friendly

Festivalul Folk In

♦ FACILITATI:  parcare gratuita / camping  gratuit / posibilitate de cazare la pensiuni in zona / zona food&drink / zona de relaxare / plaja.

♦ CAI DE ACCES RUTIERE:  Dj. 703K-Pitesti  /  Dc. 220C - Budeasa Mica - Maracineni - Pitesti  /  Dc. 219C - Baza Nautica - Bascov - Pitesti.

Obiective turistice

Comuna Budeasa prezinta interes turistic, fiind asezata in imediata apropiere a lacului de acumulare Bascov-Budeasa. Satul Budeasa este atestat documentar la 1 iunie 1526 in actul prin care Radu de la Afumati aloca vistierului Neagoe si altora, mai multe proprietati. Pe raza comunei se afla cateva monumente istorice care atesta vechimea localitatii si traditiile sale istorice si culturale.

Dintre acestea amintim : “Cula Budisteanu”,  atestata documentar in anul 1600 si in care domnitorul Tarii Romanesti, Serban Cantacuzino a gazduit in anul 1714 pe regele Suediei, Carol al XII-lea. Mult mai tarziu, scriptele ne vorbesc de calatoria mitropolitului Neofit, care trecand prin Budeasa la 10 iunie 1746, viziteaza biserica si casele boieresti.

Conacul a fost extins de catre marele armas Serban Budisteanu, in anul 1768 si refacut de catre generalul Alexandru Budisteanu, in anul 1870, respectiv de arhitectul Dimitrie Budisteanu, in anii 1922-1927.

Parteneri media

Zile si nopti
Magic Fm